‘Snapchat wil Stories buiten zijn eigen app deelbaar maken’

Snapchat

Snapchat wil het mogelijk maken om Stories buiten de app deelbaar te maken. Dat meldt de site Cheddar op basis van een anonieme ingewijde. De functie zou Stories Everywhere gaan heten en moet ervoor zorgen dat meer mensen het sociale medium gaan gebruiken.

De ontwikkeling van Stories Everywhere bevindt zich nog in een vroeg stadium, schrijft Cheddar. Met de functie wil het bedrijf ervoor zorgen dat de video’s die dagelijks gemaakt worden, ook op andere plekken zichtbaar worden. Snap, het bedrijf achter Snapchat, kan dat bijvoorbeeld doen door middel van een webplayer, waarbij gebruikers de app moeten downloaden of moeten inloggen bij Snapchat.

Een woordvoerder van Snap wilde tegenover Cheddar niet reageren op het verhaal. De nieuwssite schrijft verder een interne memo te hebben gezien, waarin Snap zijn doelen voor 2018 omschrijft. Het bedrijf wil onder meer zijn Discover-pagina’s beter benutten en meer inzetten op nieuws.

Of Stories Everywhere al in 2018 beschikbaar wordt, is niet bekend.

Redesign

Vorige maand kondigde Evan Spiegel, de CEO van Snap, aan dat zijn app er binnenkort heel anders uit gaat zien. Het sociale medium wil er met een redesign voor zorgen dat zijn app makkelijker te gebruiken is. Spiegel noemde de app zelf ‘moelijk te begrijpen’.

Het bedrijf heeft flink last van de concurrentie van met name Facebook en Instagram. De twee sociale media nemen gretig functies uit Snapchat over en implementeren die in hun eigen apps. Facebook probeerde Snapchat in 2013 over te nemen voor 3 miljard dollar, maar Spiegel wees het bod af. Facebook nam een jaar daarvoor Instagram nog succesvol over voor 1 miljard dollar.