Instagram gaat ‘aanbevolen berichten’ toevoegen aan je tijdlijn

Instagram gaat ‘aanbevolen berichten’ toevoegen aan je tijdlijn. De functie is stilletjes uitgerold, nadat hij eerder al zichtbaar was voor een kleine groep testgebruikers, meldt TechCrunch. Aanbevolen berichten zijn gebaseerd op de likes van accounts die jij volgt.

In je tijdlijn wordt duidelijk zichtbaar welke berichten op deze manier verschijnen, aldus TechCrunch. Per keer toont Instagram uiterlijk drie tot vijf berichten. Wie die de aanbevolen berichten liever niet wil zien, kan die tijdelijk verbergen. Gebruikers kunnen dit doen door bij een aanbevolen bericht op de drie bolletjes te klikken en op de knop te klikken om ze te verbergen. Je kunt het aanraden van bericht niet helemaal uitschakelen.

De sectie aanbevolen berichten is misschien wel de grootste verandering aan de Instagram-tijdlijn sinds berichten niet meer chronologisch worden weergegeven. De aanpassing betekent dat gebruikers de controle over hun tijdlijn nog meer kwijtraken.

Door advertenties krijgen gebruikers al berichten te zien van accounts die zij niet volgen. De aanbevolen berichten doen in feite hetzelfde. Hoewel de functie is gebaseerd op jouw volgens, verschijnen er ook berichten van accounts die jij niet volgt.

Instagram zegt tegen TechCrunch dat de functie momenteel wordt uitgerold onder zijn gebruikers. Wanneer de aangeraden berichten voor alle gebruikers zichtbaar zijn, is niet bekend.