Solar Roadways worden eindelijk voor het eerst getest in het openbaar

Solar Roadways

In 2014 schreven we al over het project Solar Roadways. De bedoeling van dit project is energie opwekken door het wegdek te veranderen in zonnepanelen. Nu zijn we twee jaar verder en worden de panelen voor het eerst getest in Idaho, schrijft Engadget.

De tegels gaan energie verzamelen voor de fontein en de wc’s op een plein. Daarnaast hebben ze warmte-elementen, zodat ze blijven werken als het winter is. Ze zien er ook nog eens heel vrolijk uit: ze geven namelijk een leuke lichtshow op het plein.

Op dit moment is het nog een kleine test met slechts dertig panelen. Solar Roadways heeft nog een lange weg te gaan voor je ze op de wegen en straten gaat zien waar ze voor ontworpen waren. Maar we zien nu wel dat het project veelbelovend is. Een klein aantal tegels kan immers al een plein van energie voorzien, dus stel je voor wat ze kunnen doen als we hele wegen vol hebben liggen.

Ben je nieuwsgierig naar de eerste test van het project? Dan kun je het live bekijken, zelfs als je niet in de Verenigde Staten bent. Er staat namelijk een webcam op de tegels gericht die live streamt.