Sonos lanceert nieuwe app voor iPhone en iPod


iOS gebruikers moesten lang wachten op een update van de Sonos app, die voor Android toestellen al enkele maanden geleden gelanceerd werd. Maar nu is het mooie redesign dan ook eindelijk beschikbaar voor Sonos eigenaren met een iPhone of iPad.

De nieuwe interface heeft – net als het recent geupdate Spotify – een overwegend zwarte interface, en introduceert een aantal nieuwe features. Zo kun je in de nieuwe app makkelijker zoeken naar platen in al je muziekbronnen, en krijg je ook links te zien naar diezelfde track op andere plekken. Zo ontdek je bijvoorbeeld sneller een bijzondere live opname.

Sonos-Controller-app-2

De vorige Sonos app liet aan gebruikersgemak op sommige punten behoorlijk te wensen over. In de nieuwe app moeten die problemen nu verleden tijd zijn. Zo kun je sneller naar het ‘Now Playing’ scherm, je playlists, alarmklokken en room control.

De geupdate 5.0 versie van de Sonos app is sinds gisteren gratis te downloaden in de App Store. Gebruikers wordt aanbevolen de vorige versie van de app eerst te verwijderen.