Sonos past geluid speakers automatisch aan aan de ruimte met Trueplay

Sonos TruePlay

Sonos heeft een techniek ontwikkeld waarbij speakers automatisch kunnen worden gecallibreerd met behulp van een app. Hierdoor past het geluid zich aan aan de akoestiek van de ruimte waar de speaker zich in bevindt. Deze techniek, Trueplay genaamd, wordt in eerste instantie uitgerold voor de drie Play-speakers van Sonos. Later volgen ook de andere Sonos-producten zoals de Playbar, de soundbar voor bij je televisie.

Het werkt voor de gebruiker heel simpel, zegt Sonos:

Het systeem analyseert – met behulp van de Sonos-app, de iPhone- of iPad-microfoon en een door de Sonos-speakers speciaal uitgezonden toon – hoe het geluid in elke willekeurige kamer terugkaatst via muren, meubels, glas en andere oppervlakken. Daarna tunet Sonos de speaker zo dat de muziek optimaal klinkt voor die ruimte.

Samen met Trueplay lanceert Sonos ook een vernieuwde versie van de Play:5. Deze slimme speaker, met een strak design, heeft een betere geluidskwaliteit dan zijn voorganger en heeft daarnaast als eerste model de mogelijkheid om hem te bedienen door de speakers aan te raken of er overheen te swipen. Uiteraard blijft de Sonos-app de belangrijkste manier om het Sonos-systeem te bedienen.

De nieuwe Sonos Play:5 komt nog voor de feestdagen op de markt en gaat 579 euro kosten. Hij komt in zwart en wit beschikbaar. TruePlay komt automatisch beschikbaar voor huidige Sonos-gebruikers via een software-update.