Sony investeert in Japanse startup voor de ontwikkeling van een zelfrijdende auto

Gisteren meldden we al dat Apple druk bezig is om informatie in te winnen voor het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. Inmiddels is bekend dat ook Sony zich op het gebied van autonome auto’s gaat begeven.

Het bedrijf heeft een slordige 740.000 euro geïnvesteerd in de Japanse automotive startop ZMP, zo meldt de Financial Times. ZMP is een startup op het gebied van zelfrijdende auto’s en heeft al diverse prototypes ontwikkeld.

Qua bedrag en aandeel, Sony koopt hiermee ‘slechts’ twee procent van de startup, mag het een kleine investering zijn, maar Sony heeft grote plannen met de zelfrijdende auto.

Zo wil het bedrijf zelfrijdende auto’s gaan uitrusten met speciale automotive camera’s (beeldsensoren) in combinatie met de technologie van ZMP. Sony is al een tijd geleden gestart met de ontwikkeling van dergelijke camera’s, dus dat het bedrijf zich nu op zelfrijdende auto’s richt is geen verrassing.

Shoichi Kitayama, Sony’s general manager van het automotive team, zegt het volgende over de speciale camera’s:

We were latecomers in smartphone cameras but we still created this market. Now we can do the same with automotive cameras.

Overigens heeft Sony niet de insteek om een compleet ‘eigen’ zelfrijdende auto te ontwikkelen, maar zal het bedrijf zich meer op de technologie van zelfrijdende auto’s gaan richten.

Het feit dat Sony zich nu in de strijd om zelfrijdende auto’s gaat mengen met onder andere Google en Apple is deels te wijten aan de andere producten van Sony. Het bedrijf heeft flink ingeleverd op het marktaandeel binnen de draagbare muziekspelers en teelvis, waardoor Sony zich op nieuwe markten moet begeven.