Steve Wozniak: “De Apple Watch wordt een regelrechte hit”

De Apple Watch wordt een regelrechte hit, althans dat is de mening van Steve Wozniak. De co-founder van Apple noemt de Apple Watch een kunstwerk en verwacht dat miljoenen mensen het horloge gaan kopen, zo meldt de BBC.

Wozniak is dus helemaal om wat betreft smartwatches. Eerder liet hij nog weten dat hij de Samsung Galaxy Gear ‘waardeloos’ vond, waarmee hij geen sneer wilde uitdelen aan de concurrent. Wozniak was tot dan toe helemaal niet enthousiast over de nieuwe trend van smartwatches en zag geen toekomst in dergelijke devices.

Echter nu de intrede van de Apple Watch zich aandient lijkt de mening van Wozniak 180 graden gedraaid te zijn. Zo verwacht hij dat miljoenen mensen de Apple Watch willen hebben en lijkt het horloge door zijn vormgeving en display een ‘waar kunstwerk’.

Volgens Wozniak is zijn ommekeer eenvoudig te verklaren: “Apple maakt simpelweg leukere producten dan anderen.”

Hij gelooft er heilig in dat het product zal aanslaan en niet alleen bij hippe personen. Door de vele opties en nieuwe functies is de Apple Watch geschikt voor iedereen.

Daarnaast verwacht Wozniak dat huidige Apple gebruikers de Watch zeker zullen kopen:

Everybody who owns Apple products will buy it and that means millions of people will buy this watch right from the start and that helps get a critical mass going.

Het is echter nog maar de vraag of iedereen in de rij zal staan voor de Apple Watch, nu vandaag bekend is geworden dat diverse gezondheidsfuncties niet beschikbaar zullen zijn op het horloge. Onder andere het meten van de hartslag en het stressniveau is niet meegenomen in de productie omdat de functies niet haalbaar bleken te zijn vanwege diverse redenen.