Sony komt met Smartband 2 met hartslagmeter

Sony Smartband 2

Ondanks dat het product tot nu toe geen daverend succes is, heeft Sony toch een nieuwe versie van zijn Smartband ontwikkelen. Groot verschil tussen de Sony Smartband 2 en zijn voorganger: er zit een hartslagmeter in. Geen onlogische stap, want Fitbit en anderen voegden die afgelopen jaar ook al toe.

De Sony Smartband 2 houdt overdag je bewegingen bij en ’s nachts registreert hij je slaap. Sony zegt verder dat in combinatie met de hartslagmeter je stressniveau kan worden bijgehouden. Op die manier zou je er achter kunnen komen waar je opgewonden van raakt of juist rustig van wordt.

De Sony Smartband 2 heeft een hartslagmeter

Net als bij de eerste Smartband en de Smartband Talk werkt ook deze versie samen met Sony’s Lifelog-platform. Hierin vind je alle registraties van de sensoren van de wearable terug, gecombineerd met bijvoorbeeld waar je bent geweest en wat je op social media hebt geplaatst. Op die manier wil Sony je de mogelijkheid bieden om het verloop van je dagen vast te leggen.

Tot slot geeft de Smartband 2 je notificaties van je telefoon door te trillen, in combinatie met LEDjes in de band. Voor verschillende soorten notificaties hebben lichten deze op in een andere kleur. De band werkt samen met iOS an Android-telefoons en de accu gaat zo’n twee dagen mee. Verder kun je hem omhouden onder de douche, maar is hij officieel niet geschikt om langdurig mee te zwemmen.

Sony Smartband 2 en verwisselbare banden

De Smartband 2 komt beschikbaar in het wit/grijs en het zwart en daarnaast kun je het bandje verwisselen met een blauwe of roze versie. Hij gaat 119 euro kosten en is vanaf september te koop.