Sony lanceert waarschijnlijk Oculus Rift concurrent op Game Developers Conference

Sony zal op de Game Developers Conference volgende week volgens bronnen een Virtual Reality (VR) headset lanceren die het moet opnemen tegen de Oculus Rift. Sommige third-party ontwikkelaars hebben al een prototype in handen en claimen dat het product een stuk beter is dan de Oculus Rift.

Volgens hen is er momenteel nog weinig software beschikbaar maar wordt er meer – wellicht als demo – verwacht op de conferentie van volgende week. Hoewel game-ontwikkelaars enthousiast zijn over het nieuwe product kijken ze de kat uit de boom voordat ze in het ontwikkelen van VR games duiken. Het is namelijk maar de vraag of zo’n soort technologie zal aanslaan als platform.

Sony zal meer duidelijkheid scheppen in hun “Driving the Future of Innovation” sessie volgende week dinsdag 18 maart. De sessie zal geleid worden door Richard Marks en Anton Mikhailov, hoofd van het Research & Development team van Sony, die beiden betrokken waren bij de ontwikkeling van de PlayStation Eye and Move. De mogelijkheden van VR onderzoeken lijkt een logische stap voor dit team. Krijgt de Oculus Rift dan nu toch echt een serieuze concurrent?