Sony PlayStation ook dit jaar niet aanwezig op gamebeurs E3

Sony heeft aangekondigd dat het ook dit jaar niet aanwezig is op de grootste gamebeurs ter wereld, E3. Het is de tweede keer dat Sony de beurs links laat liggen en dat nog wel in het jaar dat het bedrijf de PlayStation 5 op de markt wil gaan brengen.

De Electronic Entertainment Expo, of E3 in het kort, is al sinds jaren dé plek waar gameproducenten en hardwaregiganten als Sony, Microsoft en Nintendo hun nieuwste ontwikkelingen delen. Elk jaar verzamelen zij zich in juni tussen de duizenden fans en in de afgelopen jaren werden de shows van Sony en Microsoft steeds groter.

Trendbreuk

De afgelopen jaren werden de eerste scheurtjes van een trendbreuk steeds meer zichtbaar. Zo schroefde Nintendo al jaren geleden hun activiteit fors terug. De Japanse fabrikant is er nog wel een met een forse stand aanwezig, maar gebruikt hun stand vooral om fans te laten spelen en doet nauwelijks nog grote aankondigingen.

Vorig jaar Sony de eerste van ‘de grote 3’ die besloot om het event in zijn geheel over te slaan. Een keus waar men een jaar later nog steeds achter staat: “Na een grondige evualatie heeft SIE (Sony Interactive Entertainment, red.) besloten om niet deel te nemen aan E3 2020”, zo laat een woordvoerder van Sony aan diverse media, waaronder The Verge, weten. “We hebben veel respect voor de ESA als organisatie, maar hebben niet het gevoel dat E3 2020 de juiste plek is om te presenteren waar we ons dit jaar op focussen”.

Hoewel ook Microsoft steeds meer presentaties en events buiten de E3 opzet, klom Phil Spencer namens het Xbox-team wel direct in de digitale pen om te benadrukken dat het bedrijf aanwezig zal zijn op de beurs.

Andere plekken

Zowel Nintendo, Microsoft als Sony presenteren hun nieuwste hard- en software dus steeds vaker op andere plekken. En hoewel Micosoft wel aanwezig zal zijn tijdens de E3, werd hun grootste nieuws al eind vorig jaar gedeeld tijdens The Game Awards. Daar presenteerde het bedrijf de Xbox Series X.

Sony heeft nog geen hardware gepresenteerd, maar koos er wel voor om het logo van de PlayStation 5 te presenteren tijdens de CES, begin deze maand.

Zowel de Xbox Series X als de PlayStation 5 zullen eind dit jaar in de winkels moeten verschijnen. Het beloven dus pittige feestdagen voor beide bedrijven te worden dit jaar!