Sony presenteert 4K-projectors voor gamers en een speaker met Google Assistent

Sony SRS-XB501G

Sony heeft tijdens IFA 2018 meerdere interessante producten onthuld. Daaronder vallen onder meer 4K-projectors speciaal voor gamers en film-liefhebbers, evenals een speciale speaker voor feestjes met de Google Assistent.

De speaker, genaamd SRS-XB501G, komt met een Extra Bass-functie. Daardoor moet je een diepere en rijkere bas hebben bij je muziek, meldt Sony in een persbericht. Het krachtige geluid komt uit een satelliet-speaker en subwoofers. Dankzij de ronde vorm moet je verder zo min mogelijk last hebben van vibraties en andere onderbrekingen in de muziek.

Ook zit er een Live Sound-modus in, waarmee je het gevoel krijgt dat je je favoriete artiesten live ziet. Dit wordt bereikt met speakers op een hoek en zogenaamde Digital Signal Processing-technologie. De speaker is bovendien water- en stofdicht, waardoor hij ook ideaal is voor feestjes buiten en aan het zwembad.

De speaker is compleet draadloos en heeft een accu die 16 uur meegaat op een lading. Ruim voldoende voor een gemiddeld feestje dus. En je kunt hem ook nog eens gemakkelijk meenemen aan het ingebouwde handvat. Ben je eenmaal ter plaatse, dan zet je hem simpelweg op een tripod en je hebt geluid dat iedereen kan bereiken.

Sony SRS-XB501G

Google Assistent

In de speaker zit verder de Google Assistent, waardoor hij ook nog eens slim wordt. Wil je een ander nummer afspelen? Vertel het de Assistent! Daarnaast kun je vragen om bijvoorbeeld het weer of de verkeerssituatie, en je slimme apparaten in huis besturen.

De SRS-XB501G is vanaf oktober beschikbaar voor ongeveer 350 euro. Je kunt hem in het zwart of blauw kopen.

4K-projectors

Daarnaast heeft Sony drie nieuwe 4K-projectors onthuld met functies voor gamers en fans van films en sport. Dat meldt Engadget. Om te beginnen hebben deze apparaten een 4K-beeldresolutie met 60 frames per seconde. Ook biedt het 10-bit kleuren en een optie voor HDR. Wil je dus in 4K Netflix streamen of een Blu-ray bekijken, dan is dat allemaal mogelijk.

Voor gamers is er een zogenaamde “lag-reduction”-functie, waarmee de lag in je games minder moet worden. Hoeveel minder, is onduidelijk.

Zoals gezegd zijn er drie verschillende modellen. De duurste is de VPL-VW870ES, die 4K-laserlampen gebruikt voor extra scherpe beelden. De projector komt met 2.200 lumen aan helderheid, wat meer dan licht genoeg is om het beeld goed te zien.

Sony-projector

Goedkopere modellen

De twee goedkopere modellen zijn de VPL-VW570ES en de VPL-VW270ES. Deze twee projectors komen met minder lumen aan helderheid. De eerste variant biedt 1.800 lumen, de tweede 1.500 lumen.

Wat de projectors precies gaan kosten, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat de duurste variant in november verschijnt, de andere twee in oktober. De drie projectors zijn allemaal beschikbaar in het zwart en wit.