Sonos presenteert Sonos AMP: krachtige hub voor audio in huis

Sonos-AMP

Sonos heeft vandaag de Sonos AMP onthuld, een hub voor audio in huis. Via de hub moet je geluid vanuit vrijwel iedere bron kunnen afspelen via je traditionele bekabelde speakers. Ook kun je de speakers gaan bedienen via het draadloze home sound system van Sonos.

De AMP ondersteunt zowel Apple AirPlay 2 als ruim 50 streamingdiensten. Daardoor kun je dus echt alles wat je wil afspelen, ongeacht welke speakers je hebt. Op het apparaat zit verder een HDMI ARC-poort, zodat je hem op je televisie aan kunt sluiten.

In de AMP zitten aansluitingen voor vier speakers, met 125 watt per kanaal. En je kunt niet alleen je televisie op de hub aansluiten, maar ook je draaitafel, CD-wisselaar en andere audiocomponenten. Daardoor bestuur je al het geluid in je huis dus gemakkelijk met het Sonos-systeem.

Updates

Verder heeft het platform van Sonos nieuwe updates gekregen, waardoor je het systeem ook kunt inpassen in smart home-systemen. Het systeem past dus perfect tussen je slimme verlichting en centrale bedieningssystemen, zoals de Amazon Echo. Later wordt het ook mogelijk om de hub zelf met spraakopdrachten te besturen.

Nu is de hub te besturen via de Sonos-app op je telefoon of tablet, de afstandsbediening van je televisie, toetsenborden en AirPlay 2. De AMP is vanaf februari 2019 te koop voor 699 euro.

Samenwerking met Sonance

Sonos heeft verder aangekondigd samen te gaan werken met Sonance, die inbouwspeakers maakt. Samen gaan de bedrijven drie inbouwspeakers maken, die aan je muur, in het plafon of buiten geïnstalleerd kunnen worden. De speakers krijgen Sonos Trueplay, waarmee je het beste geluid in iedere ruimte kunt krijgen.

Combineer je de speakers met AMP, dan krijg je nog extra functionaliteiten. Welke functionaliteiten dat zijn, is nog onbekend. De speakers worden begin 2019 op de markt gebracht door Sonos. Hoeveel ze gaan kosten is nog onduidelijk.

Ontwikkelaarsplatform wordt open

Tot slot is er goed nieuws voor ontwikkelaars. Sonos gaat zijn ontwikkelaarsplatform namelijk geheel open maken voor alle potentiële partners. Ook komt er een nieuwe set bedienings-API’s, waardoor je Sonos gemakkelijker in een smart home kunt integreren.

Onder de vernieuwingen zit bijvoorbeeld de optie om lijningangen te wisselen, de toevoeging van volume pass-through en de mogelijkheid om afspeellijsten van Sonos toe te voegen vanuit een interface van een ander bedrijf.

Geïnteresseerden kunnen vanaf september met de vernieuwingen aan de slag via het ontwikkelaarsportal.