Sony start bèta voor cross-platform gamen met Fortnite

Fortnite Nintendo Switch

De PlayStation is een ontzettend leuk console, maar heeft wel een groot nadeel: cross-platform gamen is niet mogelijk. Dit was een grote frustratie onder Fortnite-gamers, die graag ook met mensen op de Xbox One en Nintendo Switch wilden gamen. Maar nu is er goed nieuws: er is een bèta gestart voor exact deze functie, meldt Sony op zijn website.

De open bèta is al begonnen. Daarmee laat het mogelijk om cross-platform te gamen op PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows en Mac. Ook kun je je voortgang op de verschillende platformen meenemen, evenals je aankopen.

“We zien de bèta als een kans om te testen of cross-platform-gamen het beste is voor PlayStation, terwijl we zorg blijven dragen voor de gebruikerservaring vanuit zowel een technisch als sociaal perspectief”, aldus Sony.

Fortnite

Fortnite-fans zullen blij zijn met deze stap. Een deel van wat het spel zo leuk maakt, is namelijk dat je met anderen kunt spelen, ongeacht op welk platform je zit. Maar als je op de PlayStation speelde, kon dat dus niet. En je kon op de Nintendo Switch ook niet inloggen met je Epic Games-account als deze gelinkt was aan PSN.

Hoe je mee kunt doen aan de open bèta en hoe lang deze duurt, is helaas nog onbekend. Sony zegt deze details binnenkort te delen.