Zien: Dit is de garage waar Google 20 jaar geleden begon

Google garage streetview

Google viert deze maand een feestje: het bedrijf bestaat 20 jaar. Om die reden brengt het bedrijf deze maand allerlei leuke easter eggs en nieuws naar buiten. De nieuwste easter egg is echter wel heel erg leuk: een blik in de garage waar het allemaal begon.

Sergei Brin en Larry Page begonnen het bedrijf 20 jaar geleden in de garage van Susan Wojciki, met een startkapitaal van een miljoen. Daar werd Google Search opgericht, de zoekmachine die inmiddels wereldwijd bekend is. Maar hoe die garage er nu eigenlijk uitziet, dat wist lang niet iedereen.

Street View

Maar nu kun je het dus met eigen ogen zien, dankzij Google Street View. Daar krijg je een glimp van de garage in al zijn glorie. Of beter gezegd: zijn voormalige glorie, want hij is volledig teruggebracht naar zijn oude staat. We zien dus een erg oude monitor en een oude homepage van de internetgigant.

Daarnaast kun je een kijkje nemen in de slaapkamer dat het “wereldwijde hoofdkantoor” van het bedrijf was. Verder zien we jasjes van school, lege pizzadozen en een t-shirt met de tekst “I Love Larry”. Een leuk inkijkje in hoe het 20 jaar geleden was dus.

Mocht je overigens nieuwsgierig zijn wat er met Susan zelf gebeurd is: ze runt tegenwoordig een kleine videowebsite genaamd YouTube. Ze was ook een van de eerste werknemers van de internetgigant.