Sony’s slimme bril is vanaf volgende maand te koop in Nederland

De slimme bril van Sony, SmartEyeglass, is vanaf maart te koop in Nederland. Het gaat echter nog wel om een betaversie van de bril die alleen geschikt is voor ontwikkelaars.

Het is opvallend dat Sony juist op dit moment komt met een concurrent van Google Glass. Google haalde begin dit jaar de eerste editie van Glass uit de verkoop vanwege tegenvallende resultaten.

De SmartEyeglass Developer Edition SED-E1, zoals de bril volluit heet, is een op augmented reality gebaseerde bril. De bril is uitgerust met 3mm lenzen om informatie of afbeeldingen te projecteren in je gezichtsveld. Hierdoor zie je via een klein scherm allerlei informatie van bijvoorbeeld verbonden apps.

product-hotspots

Zo is het mogelijk om onder andere foto’s te maken met de bril, social media meldingen binnen de laten komen op het scherm of om plattegronden aan te roepen voor navigatie.

In tegenstelling tot virtual reality headsets worden de virtuele objecten weergegeven in de ‘echte’ wereld. Bij virtual reality zijn gebruikers compleet afgesloten van de realiteit en bevindt de gebruikers zich in een virtuele wereld.

Microsoft kondigde onlangs ook een headset aan op het gebied van augmented reality. De Hololens van Microsoft is in ontwikkeling, maar zal voorlopig nog niet op de markt komen.

Vanaf maart in Nederland

De SmartEyeglass voor ontwikkelaars is sinds deze maand verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Vanaf maart zal de bril ook te krijgen zijn in diverse andere landen, waaronder Nederland.

De Sony Smart Eyeglass Developer Edition SED-E1 zal 670 euro gaan kosten en is alleen bedoeld voor ontwikkelaars. Zo krijgen ontwikkelaars de kans om apps te ontwikkelen voor de bril en wil Sony zien welke toepassingen er voor de bril mogelijk zijn.

Volgens het bedrijf zal het model voor consumenten in 2016 op de markt komen. Een exacte datum heeft Sony niet bekend gemaakt. Daarnaast is Sony ook bezig met de ontwikkeling van losse componenten om elke bril te voorzien van de technologie van de SmartEyeglass.