Uber start met bezorgservice van maaltijden in Barcelona

De bedrijven achter het bezorgen van maaltijden mogen hun borst nat maken. Uber heeft vandaag bekend gemaakt dat het gaat starten met een koeriersdienst voor maaltijden in Barcelona.

Met UberEats, zoals de bezorgservice gaat heten, gaat Uber zich nu ook buiten de Verenigde Staten wagen aan het bezorgen van maaltijden. Eerder experimenteerde Uber al met dergelijke diensten in New York (UberRush) en Los Angeles (UberFresh). Voor de dienst gaat Uber samenwerken met Plateselector, een in Barcelona gevestigde ‘food guide’ website.

UberEats bezorgt maaltijden binnen 10 minuten Via de app van Uber kunnen gebruikers eenvoudig lunchmaaltijden en diners bestellen uit een vooraf opgestelde menukaart van lokale eettentjes. Uber claimt dat je maaltijd binnen tien minuten afgeleverd wordt op het juiste adres. Een ongekend snelle levering in de bezorgdienstwereld.

Dat het ‘stoutste jongetje van de klas’ hiermee een nieuwe markt op de kop gaat zetten lijkt het bedrijf niet te deren. Ondanks het feit dat de diensten van het bedrijf niet met open armen worden ontvangen in Europese landen blijft Uber de diensten zonder problemen aanbieden.

Eerder moest het bedrijf haar diensten al staken van de Spaanse rechter, maar inmiddels is de dienst weer beschikbaar in Madrid, Barcelona en Valencia. Desondanks zijn de diensten in diverse landen nog steeds verboden.