Soraa wil met het licht van haar Helia-lamp je slaappatroon verbeteren

Helia Soraa

Nu onze huizen steeds slimmer worden, kijken we ook naar opties voor onze verlichting. Natuurlijk hebben we de handige Philips Hue-lampen al, maar Soraa wil met zijn Helia onze lampen nog slimmer maken. De Helia-lampen praten namelijk met elkaar via de bestaande elektrische bedrading in huis, waardoor het verandert in een netwerk.

De lampen zijn te besturen via een app voor iOS en Android. Daarmee kun je de kleur van het licht automatisch laten veranderen aan de hand van de tijd die het is. Zo wil je ’s avonds misschien minder blauw licht, zodat je eerder in slaap valt. En ’s ochtends kun je genieten van meer violet licht, wat lijkt op zonlicht.

Volgens Soraa zou je slaappatroon hierdoor moeten verbeteren, maar dat kun je waarschijnlijk alleen maar zeker weten als je het zelf uit probeert.

Maak Helia nog slimmer

Interessant is dat je de lampen nog slimmer kunt maken met de zogenaamde ‘Smart Snap’. Hiermee kun je uiteindelijk diverse sensoren toevoegen, maar in eerste instantie bevat deze alleen een sensor die het doorheeft als je aanwezig bent. Daarmee gaat de lamp dus aan als je in de kamer bent. Daarnaast past het zichzelf aan aan diverse omstandigheden, terwijl het ook met de andere lampen praat.

Koop je er ook een Cloud Connect bij, dan kun je Helia laten samenwerken met Amazon Echo en IFTTT. De Cloud Connect plaats je in een stopcontact vlakbij een router, waarna je inlogt bij je cloud service en klaar bent om er gebruik van te maken.

Voor de Helia betaal je 49,95 dollar, voor een Smart Snap 29,95 dollar. De lampen zijn vanaf deze lente in de Verenigde Staten beschikbaar. Wanneer ze naar Nederland komen, is niet bekend.