Bodytrak: Draadloze oortjes met fitnesstracker die je lichaamstemperatuur meet

Bodytrak

Fitnesstrackers kunnen tegenwoordig steeds meer. Waar ze begonnen als een handig apparaatje waarmee je je stappen en gelopen afstanden kon bijhouden, hebben ze tegenwoordig zoveel features dat ze bijna niet meer onder doen voor een smartwatch. Startup Bodytrak pakt het anders aan. Zij verwerkten een tracker voor sporters in draadloze oortjes, die ook je lichaamstemperatuur bijhoudt.

De Bodytrak – de tracker draagt dezelfde naam als de startup – verbindt zich met je telefoon of smartwatch via bluetooth. Het apparaat verstuurt de data vervolgens real time, en houdt allerlei interessante dingen bij.

Eén daarvan is zoals gezegd je lichaamstemperatuur, maar je kunt ook zien hoeveel zuurstof je binnenkrijgt. Daarnaast kun je natuurlijk ook je snelheid, de afstand die je gelopen hebt en hoe vaak je stappen hebt gezet registreren. Verder is er een speciaal softwareplatform dat al je data volgt en exporteert.

Muziek

Uiteraard kun je ook muziek afspelen via de Bodytrak. Daarnaast kun je gebruikmaken van wat het bedrijf ‘augmented audio’ noemt. Dat betekent dat je de geluiden om je heen nog steeds kunt horen terwijl je muziek luistert. Wel zo veilig, want dan heb je het tenminste door als er een auto aankomt.

De Bodytrak is inmiddels al getest bij een aantal Britse sportorganisaties, waaronder rugbyteams. Het apparaat moet deze zomer in de schappen verschijnen, maar helaas voor ons is er nog geen prijs bekend.

Bodytrak