Super Friday: Dankzij actie bij Jumbo alsnog naar de F1 Grand Prix in Zandvoort

Achter het net gevist bij de loting voor Dutch GP kaarten? Geen nood. Tijdens een speciale persconferentie op Circuit Zandvoort liet de organisatie vandaag doorschemeren dat er nog een extra mogelijkheid komt om met familie en vrienden bij de Formule 1 aanwezig te zijn.

Jumbo Super Friday

De vrije training op vrijdag 1 mei 2020 wordt omgedoopt tot zogenaamde ‘Super Friday’. De vrije training belooft dit jaar extra spannend te worden omdat geen van de teams voor die tijd heeft kunnen testen op het totaal vernieuwde circuit van Zandvoort. Het valt dus niet te verwachten dat veel coureurs in de pits blijven, zegt sportief directeur Jan Lammers. “Ze staan straks allemaal te popelen om hun eerste rondjes te maken”.

In andere landen zie je dat de vrijdag altijd een beetje een rustige dag is op het circuit. Maar op half-lege tribunes hoef je in Zandvoort straks niet te rekenen. Samen met founding partner Jumbo is afgesproken dat zij op deze dag “een soort alternatieve Jumbo Racedagen” kunnen gaan organiseren. “Hou de acties bij Jumbo supermarkten de komende tijd dus maar in de gaten als je nog geen kaarten hebt” zegt Jan Lammers met een dikke knipoog.

Jumbo Racedagen

Het is logisch dat Jumbo het voorrecht krijgt om als sponsor een hele dag te mogen ‘claimen’ in het volle, driedaagse Formule 1 programma. De supermarktketen is, onder aanvoering van CEO Frits van Eerd, al jarenlang de drijvende kracht achter de succesvolle Jumbo Racedagen. Tijdens dit event konden fans de afgelopen jaren al genieten van Formule 1 coureurs Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Pierre Gasly in hun F1 bolides op Zandvoort.

De racedagen dienden tevens als testcase voor het mogelijk terugkeren van de Formule 1. Op het event kwamen per dag zo’n 50.000 bezoekers af. Een ideale manier om de infrastructuur, horeca- en andere faciliteiten in Zandvoort alvast een paar keer uit te testen voor de terugkeer van de Formule 1 een feit was. Kaarten werden ook hier (gratis) weggeven via een speciale spaaractie.

Kaarten Dutch GP bij Jumbo

Hoe de spaaractie bij Jumbo voor de Dutch Grand Prix op Zandvoort er precies uit zal gaan zien is vandaag nog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat ‘Jumbo Super Friday’ een echt familie-event gaat worden waar je met het hele gezin naar toekunt. Behalve twee vrije trainingen waarin je alle Formule 1 teams live in actie kunt zien, zijn er die dag ook optredens van Nick & Simon, Lil Kleine en DJ Sam Feldt.