Speciale inschrijfprocedure voor Formule 1 tickets Grand Prix Zandvoort

Vandaag werd bekend dat het Formule 1 circus na 35 jaar weer terug keert in Nederland. Niet het circuit van Assen, maar Zandvoort mag volgend jaar de eerste Europese Grand Prix van het seizoen organiseren. Dat zorgt uiteraard voor grote vreugde bij Nederlandse Formule 1 en Max Verstappen fans. Maar hoe kom je aan kaarten voor dit bijzondere sportevent?

Uitverkochte races dankzij Max Verstappen

Wie de afgelopen jaren al een Grand Prix heeft bezocht zal het niet ontgaan zijn dat de populariteit van Max Verstappen goed is voor de bezoekersaantallen van F1 races. Tijdens de Grand Prix’ in België, Oostenrijk, Hongarije, Duitsland, Frankrijk en Spanje valt steevast een Oranjelegioen waar te nemen op de televisiebeelden. Nederlandse fans zijn niet zo massaal naar races geweest sinds het succes van Max zijn vader, Jos Verstappen eind jaren 90.

Niet gek dus dat de Formule 1 terugkeert in Nederland: de FIA verwacht dat een Nederlandse Grand Prix in no-time uitverkoopt. En dat is goed voor de omzet, goed voor de beelden op televisie en goed voor de sport.

Kaartenprocedure Circuit Zandvoort

Om aan de grote vraag naar kaarten voor de Grand Prix van Zandvoort in mei 2020 tegemoet te komen, heeft Circuit Park Zandvoort een kaartenprocedure bekend gemaakt waarmee mensen kaarten kunnen bemachtigen. Let op, daarvoor moet je namelijk al op korte termijn actie ondernemen.

Vanaf 27 mei 2019 kunnen fans zich op de site van de Dutch GP inschrijven. De registratieperiode loopt van 27 mei 2019 09:00 uur tot en met 16 juni 2019. Iedereen die zich in deze periode registreert, maakt evenveel kans om tickets te bemachtigen, het is dus geen kwestie van de eerste zijn. Behalve jezelf registreren hoef je verder overigens nog niets te doen. Inschrijven is kostenloos.

Na de registratieperiode ontvang je een email met daarin informatie over hoe je tickets aan kunt vragen. Zijn er meer inschrijvingen dan tickets, dan wordt er geloot. Mochten er na de inschrijvingsperiode nog tickets overblijven, dan worden deze op een later moment in de vrije verkoop gedaan via een webshop.

6 tickets per persoon

Per registratie kun je straks maximaal zes tickets bestellen voor de Dutch Grand Prix. Wil je meer kaarten kopen, dan zul je je dus vaker moeten registreren. Hoeveel tickets er precies in de verkoop gaan is op dit moment nog niet bekend. Ook is niet duidelijk of er tribunes worden geplaatst of men alleen duinkaarten (vrije staplaatsen) kan kopen, zoals tot nu toe gebruikelijk is bij events op circuit Zandvoort. Bij andere Grand Prix’ is normaliter ruimte voor ongeveer 100.000 – 200.000 toeschouwers.

Prijzen tickets Grand Prix Zandvoort

De exacte prijzen van tickets voor de Dutch Grand Prix van Zandvoort zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt. Volgens de site van Circuit Zandvoort zullen de prijzen echter vergelijkbaar zijn met de ticketprijzen van omliggende Grand Prix’ zoals in Spa of Silverstone. Daar kosten tickets gemiddeld tussen de €150 en €500.

Foto’s: Shutterstock