Formule 1 terug op circuit Zandvoort voor in elk geval de komende 3 jaar

Eindelijk is het hoge woord er uit: De Grand Prix van Zandvoort keert volgend jaar terug op de Formule 1 kalender na 35 jaar van afwezigheid. Dat maakte de FIA vanochtend bekend tijdens een persconferentie.

De geruchten dat de Formule 1 terug zou keren op het historische circuit deden inmiddels al enkele maanden de ronde. Ondanks een gebrek aan subsidie is het de directie van Circuit Zandvoort dus toch gelukt om de benodigde investeringen voor de organisatie van een Grand Prix bijeen te brengen. Vanuit de lokale politiek was er wel veel steun op organisatorisch vlak, de gemeente Zandvoort is zelfs al jaren bezig met een lobby om de GP van Zandvoort weer nieuw leven in te blazen.

Ook vanuit de F1 organisatie was de animo om terug te keren op Zandvoort groot, met name sinds het succes van Max Verstappen in de Formule 1. De verwachting is dat een ’thuis-Grand Prix’ voor de Nederlander stijf uitverkoopt. Bij andere races in Europa, zoals de Grand Prix van Oostenrijk en België was al eerder te zien dat de belangstelling onder Nederlandse fans groot is.


Max Verstappen en David Coulthard tijdens de Jumbo Racedagen 2018 op Zandvoort

Max zelf reageerde vorige week nog rustig op het nieuws dat de Formule 1 in 2020 terug zou keren in Nederland. “Dan heb ik straks twee thuisraces, in Spa en Zandvoort”. Verstappen, die in België geboren is, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de Grand Prix van Spa zijn favoriete race is.

Komend weekend is de Nederlander overigens al in actie te zien op circuit Zandvoort, wanneer hij samen met Red Bull Racing teamgenoot Pierre Gasly een demonstratie geeft tijdens de Jumbo Racedagen. Tickets voor de Dutch GP op Zandvoort gaan vanaf 27 mei a.s. in de voorverkoop via een speciale ticketprocedure.

Foto’s: Shutterstock