Spectacles van Snap hebben een geheime augmented reality-functie

Snap Spectacles kopen

Spectacles, de zonnebril waarmee je video’s voor Snapchat kunt maken, hebben een verborgen augmented reality-functie. Bezitters van de zonnebril die hun smartphonecamera op de verpakking richten, spelen op Snapchat een speciaal filter vrij. Dat filter laat verschillende bubbels omhoog komen met daarin video’s van vermoedelijk een selectie snaps.

De easter egg werd ontdekt door Moshe Isaacian, die zijn vondst deelde op Twitter. Hoewel de functie niet direct een grote impact maakt, laat het wel zien waar Snapchat mee bezig is. In de toekomst zouden de Spectacles wellicht uitgebreid kunnen worden met augmend reality-functies. Wellicht wordt het mogelijk om bepaalde filters in realtime over mensen of objecten heen te leggen, zoals bij Snapchat nu ook al kan.

Snap, de nieuwe naam van het bedrijf Snapchat, kondigde zijn eerste hardwareproduct in september aan. De Spectacles worden op een bijzondere manier verkocht: via een Snapbot. Deze automaat staat slechts tijdelijk op een bepaalde locatie in de Verenigde Staten.

Hoewel Snap destijds op zijn website een pagina heeft aangemaakt die waarschijnlijk bedoeld is om aan te geven waar de Snapbot landt, is die nog niet gebruikt. De plaatsing van de automaat zorgt ervoor dat veel omwonenden of toevallige voorbijgangers in de rij gaan staan om een exemplaar te bemachtigen.