Speel deze online game om te bekijken of jij een goede rechercheur zou kunnen zijn

Om nieuwe IT talenten te werven voor de digitale recherche heeft de Nederlandse politie onlangs een spannende online game gelanceerd: Crimediggers. In het spel krijg je een echte zaak voor je voeten geworpen die je moet zien op te lossen. Daarbij is het belangrijk dat je op de juiste momenten de juiste antwoorden weet te vinden en die liggen absoluut niet voor het oprapen!

Criminaliteit wordt steeds complexer en heeft steeds vaker een financieel of digitaal element: cybercriminaliteit, fraude met bitcoins of gerotzooi via malware. Het betekent dat de Nederlandse politie ook steeds meer hoogopgeleide rechercheurs kan gebruiken met een achtergrond in financiën of digital.

Om die talenten met verschillende achtergronden aan te spreken is de online game Crimediggers in het leven geroepen. Het spel biedt een uitdagende case op basis van een financieel en een digitaal spoor en daagt spelers uit om alle aanwezige aanwijzingen te onderzoeken om een spannende zaak op te lossen.

Hoewel Crimediggers een online spel is, komt het wel degelijk heel dicht tegen de dagelijkse werkelijkheid aan. “We hebben geprobeerd de online experience zo dicht mogelijk te laten aansluiten bij de werkelijkheid die we dagelijks tegenkomen in de opsporing”, vertelt Barend, digitaal specialist, eenheid Amsterdam. “Je krijgt dus echt een duidelijk beeld van wat het werk van een financieel of digitaal rechercheur inhoudt.”

Interesse om Crimediggers te spelen? Dat kan! De game is voor iedereen toegankelijk op Crimediggers.nl. Je zult overigens wel de tijd moeten nemen: het kraken van de zaak gaat je zeker  twee tot vier uur duren, maar je kunt op tips van je collega rechercheurs rekenen mocht je écht vastlopen!