Apple vraagt patent aan op trackpad-loze laptop

Het zou heel goed kunnen dat je toekomstige Macbook niet meer over een trackpad beschikt. Apple heeft namelijk patent aangevraagd op het zogenaamde ‘Fusion keyboard’.

Dit toetsenbord zorgt ervoor dat een trackpad overbodig wordt, aangezien het ook bewegingen kan detecteren. Tegenwoordig nemen trackpads de meeste ruimte in bij een laptop, waardoor het gehele apparaat meteen een stuk groter is. Het Fusion keyboard kan ervoor zorgen dat toekomstige Macbooks een stuk kleiner uitvallen. Daarnaast kan Apple er natuurlijk ook voor kiezen om meer ruimte tussen de toesten te laten, waardoor je makkelijker kan typen.

In principe werkt het toetsenbord precies hetzelfde als een trackpad. Gebruikers kunnen met hun vingers over de toetsen heen swipen, waardoor je tussen schermen kan switchen. Ook klikken, scrollen en selecteren zou mogelijk zijn met het toetsenbord. Het idee is dat elke toets over twee lagen beschikt. Als je een bepaalde toets harder in zou drukken, zou dat dezelfde functie hebben als een muisklik.

Een patentaanvraag betekent natuurlijk niet meteen dat dit toetsenbord er ook echt komt, maar innovatief is het zeker.