Speelgoedmaker Mattel ziet af van ontwikkeling virtuele assistent voor kinderen

In januari liet speelgoedfabrikant Mattel weten een virtuele assistent speciaal voor kinderen te bouwen. Maar daar ziet het bedrijf nu vanaf. Dat heeft het bedrijf tegenover AFP laten weten.

De assistent moest Aristotle gaan heten. Het apparaat moest gaan concurreren met Siri en Google Home, maar met jonge gebruikers als doelgroep.

Het idee was dat ouders een luidspreker en een camera met ondersteuning voor de assistent in de kinderkamer konden zetten. kinderen konden vervolgens vragen aan de speaker kunnen stellen. Voor ouders was het apparaat te gebruiken als babyfoon.

Privacy

Critici stelden echter dat Mattel de privacy van kinderen in het geding bracht met de speaker. Zo zou er data van kinderen verzameld kunnen worden, die vervolgens voor marketing gebruikt kunnen worden. Ook zou het apparaat gebruikt kunnen worden om kinderen te bespioneren als een hacker in zou breken.

Sven Gerjets, de chief technical officer van het bedrijf, stelt dat de Aristotle niet verschijnt omdat het product “niet aansluit op de nieuwe productstrategie van het bedrijf”.