Vanaf nu kun je ook muziek van Apple Music streamen via Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook heeft een nieuwe integratie voor Facebook Messenger aangekondigd. Vanaf nu kun je ook muziek gaan streamen in de chatdienst via Apple Music, meldt The Verge.

Om de muziek te streamen, moet je wel een abonnement op Apple Music hebben. Ben je geen abonnee, dan kun je alleen fragmenten van 30 seconden streamen en delen.

Om gebruik te maken van de dienst, klik je op het ‘+’-icoontje in een gesprek in Messenger op je smartphone. Vanuit daar kun je zoeken naar Apple Music.  Op desktop en mobiel kun je ook direct een gesprek starten met Apple Music door er naar te zoeken in je vriendenlijst in de chat-app.

Leuk is dat je ook een emoji naar de bot kunt sturen, waarop je een suggestie voor een nieuwe afspeellijst te zien krijgt. Die suggestie is gebaseerd op de emoji zelf. Stuur je dus een verdrietige afbeelding, dan zul je geen vrolijke muziek krijgen.

Apple Music Facebook Messenger

Spotify

Er was eerder al een integratie met Spotify binnen Messenger. Daarmee kun je samen een afspeellijst maken binnen een groepschat. De slimme assistent van Facebook, M, geeft verder suggesties voor liedjes via Spotify, op basis van waar je gesprek over gaat. Helaas is het bij deze integratie niet mogelijk om hele nummers af te spelen binnen Messenger.