Sports Counter is je universele scorebord op je iPhone

Bij een oude werkgever hadden we ooit een tafelvoetbalspel staan, wat – hoewel slechts spaarzaam – tot spannende partijtjes leidde. Helaas was het bijhouden van een standenlijst tamelijk lastig (Excel, booeeh!) en dus bleef het competitieve element een beetje onderbelicht. Hadden we maar Sports Counter gehad, het universele scorebord voor iOS!

De app, gemaakt door het Russische AppStudio, laat je scores en competities bijhouden voor 17 sporten die je met vrienden of collega’s uitvoert. In de lijst vinden we systemen voor (tafel)voetbal, American Football, basketball, (tafel)tennis, volleybal, pool en darts. Maar mocht je spelvariant er niet tussen staan is er geen reden voor paniek: het is mogelijk om een “custom” spel te definieren en te tracken.

Wat de app echt tof maakt, is niet alleen dat elke sport zijn eigen vormgegeven scorebord heeft, maar dat er voor elke sport een berg statistieken per speler worden bijgehouden. Zo kun je niet alleen zien welk team een wedstrijd wist te winnen, maar ook wie er verantwoordelijk was voor de doelpunten of wie er de meeste service fouten maakte!

De app is zowel gratis als betaald te downloaden. In de gratis versie zijn slechts een deel de features beschikbaar.