Weer app Solar: altijd cool!

Dit weekend liep ik tijdens een wandeling door de App Store tegen Solar aan. De weer app van multimedia lab Hollr voorziet je niet alleen van een accurate weersvoorspelling voor de komende 24 uur, hij ziet er ook nog eens verschrikkelijk goed uit en navigeert fantastisch. Een prachtig voorbeeld van mooie data in de mix met mooi design. De uitkomst: een heerlijke user experience!

Wanneer je de app opent, zal hij op basis van GPS proberen te bepalen waar je je bevindt en wat het weer aldaar is en zal zijn. Dat het in mijn geval (Amsterdam) Landsmeer bleek te zijn, neem ik maar even voor wat het is.

Wanneer je Solar opent, is het scherm verdeelt in twee kleurvlakken die naadloos in elkaar overlopen. Boven vind je de lucht (blauw, grijs of bewolkt) terwijl je aan de onderkant de temperatuur gevisualiseerd ziet. Door met je vinger naar boven te “swipen”, kun je de komende 24 uur vooruit kijken.

Solar zit goed in elkaar – met enkele minimale verschillen in de temperatuur met andere apps – en goed met zijn bewegings gebaseerde interface (swipen, pincen, etc.) veel denken aan to-do app Clear. In de breedte mist Solar natuurlijk wel enige diepgang: een radar en meer gedetailleerde informatie ontbreken, maar heb je deze niet perse nodig is de app absoluut zijn 79 eurocent waard!

Los daarvan geldt de app wat mij betreft als een perfecte fusie tussen data, techniek en slim design!