Eindelijk: Spotify maakt het mogelijk albums te downloaden op desktop

Spotify album downloaden

Ben jij ook verslaafd aan muziek en kun je niet zonder onder andere Spotify in je leven? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want de muziek streamingdienst komt met een nieuwe feature die je leven (nog) een stukje makkelijker zal maken. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om ook via de desktop app een heel album te downloaden, in plaats van deze te streamen. Op deze manier maak je het dus ook offline beschikbaar, meldt The Verge.

Deze feature was alleen nog maar beschikbaar via de app.

Albums en afspeellijsten

Het was al enige tijd mogelijk om een afspeellijst offline beschikbaar te maken in de desktop app, maar gek genoeg was deze functie er nog niet voor albums. Veel muziekliefhebbers maakten daarom gebruik van bepaalde omwegen en hacks om op deze manier toch offline het album van hun favoriete artiest te kunnen luisteren. Deze nieuwe functie is overigens alleen beschikbaar voor premium-gebruikers.

Album downloaden

Het downloaden van een album werkt simpel: dat doe je gewoon op dezelfde manier als hoe je een afspeellijst download. JE gaat naar de pagina van het album, klikt op downloaden et voilà! Op deze manier maak je het album offline beschikbaar. Het fijne aan deze nieuwe functie is dat je alsnog muziek kunt luisteren wanneer je in een offline modus zit, of wanneer je wifi er plotseling mee gestopt is.

Beeld: Unsplash