Spotify test Pandora-achtige standalone-app voor Android

spotify

Spotify lijkt plannen te hebben om een nieuwe muziek-app te lanceren. Het bedrijf is begonnen met het testen van een Android-app genaamd Stations. In de app zitten afspeellijsten, die afspelen zodra je de app opstart. Een beetje zoals een radio dus. Dat meldt TechCrunch.

In de app moet je tracks “liken”, zodat het systeem gepersonaliseerde “stations” voor je kan maken. Hoe meer je luistert, hoe beter de app leert kennen waar je graag naar luistert, net zoals bij Spotify. Wil je naar een ander “station” luisteren, dan hoef je alleen maar door je afspeellijsten heen te scrollen. Daardoor verander je dus ook direct de muziek waar je naar luistert.

Spotify Stations

Verschil met de standaard app van Spotify is dat je dus niet meer naar muziek zoekt en op play klikt. Net als bij een radio kies je naar welke ‘zender’ je wilt luisteren en de app doet de rest. Om gebruik te maken van Stations hoef je geen betaald lid te zijn van Spotify. Wel zit er een login-knop voor de standaard dienst in de app.

Australië

Vooralsnog wordt de app in Australië getest. Het is niet bekend of en wanneer de app breder uitgerold wordt. Ook is het niet duidelijk of er nog een iOS-variant komt.

Foto: Shutterstock.com