Google voorspelt vliegtuigvertragingen met kunstmatige intelligentie

Je gaat op vakantie en bij aankomst op het vliegveld blijkt dat je vlucht vertraging heeft opgelopen. Vervelend, maar gelukkig krijg je tegenwoordig hier vaak wel een melding van. Het is alleen de vraag of die melding wel een beetje op tijd komt, en niet pas als je bijvoorbeeld al bij de gate staat. Google wil daar nu wat aan gaan doen, door vertraging te gaan voorspellen met kunstmatige intelligentie, meldt Engadget.

De internetgigant gaat zijn Flights-functie updaten met voorspellingen van vertragingen. Het machine learning-systeem gebruikt de status van eerdere vluchten om de vertraging te voorspellen. Is er minstens 80 procent zekerheid dat je vlucht vertraagd is, dan krijg je hier een melding van. Natuurlijk moet je dan nog steeds wel op tijd verschijnen, maar je krijgt in ieder geval al een melding dat er een redelijke kans is dat je vlucht later vertrekt.

Google-vertragingen

Voorzieningen

Verder is Google bezig met het in kaart brengen van de kosten voor de voorzieningen op vluchten van American, Delta en United. In de details kun je nu zien of er genoeg ruimte gaat zijn voor je handbagage en of je stoelen kunt kiezen of niet. Daardoor kun je zelf de afweging maken of je voor een goedkopere vlucht gaat met weinig voorzieningen, of een duurdere.