Stadtbilder: er zit kunst in je Foursquare check-ins

We laten je hier wel vaker gave dingen zien die je met je Foursquare check-ins tevoorschijn kunt toveren. Vaak online, maar wat te denken van een stukje klassieke offline beleving? De hotspots van je favoriete stad, als kunstwerk aan de muur. Het kan, met Stadtbilder.

Het creatieve werk van Stadtbilder werd gedaan door Moritz Stefaner en geeft je op hoge kwaliteit drukwerk een overzicht van de meest levende stukken van de stad: restaurants, hotels, bars en clubs.

Voor zijn werk analyseerde Stefaner diverse locatiediensten, waaronder dus Foursquare maar ook diens concurrent Yelp. De kaart van de stad toont nu niet langer meer ruimtelijke informatie zoals straten of  pleinen, maar laat je zien waar je moet zijn voor wat vertier.

De visuals zijn online voorzien van een interactief tintje: klik op een bepaald gebied op de kaart om de “ouderwetse” straatinfo te tonen. Ben je echt fan van de Duitse steden Berlijn, Hamburg en München (waar Stefaner’s werk zich nu tot beperkt), kun je dus een print bestellen.

stadtbilder_splash_street