‘Star Trek Communicator’ vanaf nu te koop voor $99

Onyx, de ‘Star Trek Communicator’ van startup OnBeep, is vanaf nu te koop. De wearable haalt de gadget uit Star Trek uit de science fiction, zo de werkelijkheid in. Al is de Onyx wel een stuk minder stijlvol dan zijn muze.

We schreven eind augustus al over de plannen van OnBeep, de startup die op dat moment maar liefst $6 miljoen aan investeringen had weten binnen te hengelen op basis van hun idee. Dat idee bleek de Onyx, inderdaad in veel opzichten te vergelijken met de praatpin uit Star Trek.

Liefhebbers van de serie zullen echter een tikkeltje teleurgesteld zijn bij het zien van de Onyx. Jawel, je kunt met de wearable direct met iemand praten met een druk op de knop, maar bijzonder strak ontworpen en nauwelijks opvallend kun je de Onyx niet noemen.

Onyx is daarnaast niet bijzonder nuttig zonder je smartphone en een dataverbinding. Via Bluetooth maakt de wearable verbinding met je smartphone, om vervolgens via de bijbehorende app een één-op-één gesprek te faciliteren. Daarnaast kunnen er ook groepsgesprekken worden gevoerd via de Onyx.

In vergelijking met relatief dure walkie-talkie sets is de Onyx met zijn $99 niet al te duur. Daarnaast lost het gebruik van een dataverbinding de problemen van een radioverbinding op – zolang je maar bereik hebt dus.

De vraag is of we in grote aantallen zitten te wachten op een draadloze microfoon/speaker voor onze smartphone. En als het antwoord daarop dan al ‘Ja’ is, gaan we dan allemaal met een mic op het formaat van een compacte rookmelder rond lopen?

onyx2