MAID Oven geeft je kookadvies op basis van je fitnessdata

De MAID Oven is een slimme alleskunner voor in je keuken. De ‘smart oven’ kan verbinden met het internet, bevat duizenden recepten en geeft je bovenal ook nog eens kookadvies op basis van je fitnessdata. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

De multifunctionele MAID is een oven/magnetron combinatie die verbinding maakt je wifi. Vanuit de keuken is de compacte oven vervolgens verbonden met een fikse bibliotheek met recepten, die aangevuld kan worden door gebruikers van de dienst. Je kunt via het display van de oven zoeken op ingrediënten, type gerecht of je laten adviseren door de MAID.

Even zwaaien naar de oven?

MAID-gesture-controls

De opvallendste en tegelijkertijd meest voor de hand liggende optie is echter de aanbeveling van recepten op basis van je calorieverbruik. Op basis van je dagelijkse beweging – en al dan niet extra sporten – geeft de MAID een bijpassend maaltijdadvies.

Opvallend genoeg kiezen de makers van de oven niet voor een koppeling met bestaande apps, maar vragen ze gebruikers om de eigen MAID-app op smartphone en smartwatch te installeren. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de oven in een later stadium alsnog zal aansluiten op bestaande eco-systemen, maar het was logischer geweest als daar mee was gestart.

maid-personalization

Desalniettemin is de MAID Oven best een gadget om naar uit te kijken: strak vormgegeven, mooi display en door zijn compacte formaat best makkelijk in zelfs de kleinste keukens te installeren.

Te mooi om waar te zijn? Tijd moet het leren: de MAID Oven heeft nog een dikke maand een campagne lopen op Kickstarter (maar wist al lang hun gewenste budget op  te halen) en zal vervolgens pas in november 2015 van de productieband lopen. Met een prijskaartje van $450 is de MAID Oven ook niet bepaald een koopje.

De vraag is dus: hoe snel kunnen grote spelers in het segment nu bewegen en is de Kickstarter van MAID eigenlijk een soort… kickstarter geweest.