Is startup Meta de uitdager van Microsoft’s Hololens?

Meta, een startup in de augmented reality industrie, heeft 23 miljoen dollar opgehaald bij externe financiers. Onder de financiers bevinden zich onder andere Horizon Ventures, Tim Draper en BOE Optoelectronics.

Vorige week werden we nog blij verrast door Microsoft met de aankondiging van de Hololens. Met de investering van de financiers zal ook Meta deze markt gaan betreden.

Volgens de Chief Product Officer (CPO) van Meta, Soren Harner, is het een spannende tijd voor het bedrijf.

Augmented reality heeft moeite om het succes van virtual reality te evenaren, omdat virtual reality de technische problemen sneller kon overwinnen.”

glasses1-1-94278172c6e76f31e28656546475f34e

De augmented reality headset van Meta is een soort grote ‘zonnebril’ uitgerust met sensoren en projectoren. Via de headset ziet een gebruiker virtuele elementen geprojecteerd in de ‘echte’ wereld.

Augmented reality verschilt op dit gebied dan ook van virtual reality. Met een virtual reality headset ziet de gebruiker alleen een ‘virtuele wereld’.

Harner kon nog niets zeggen over de datum waarop de headset wordt gelanceerd, maar de headset zal voorlopig niet beschikbaar komen voor consumenten.

De headset zal eerst uitgebreid worden getest door ontwikkelaars. Ook houdt Meta twee hackathons om meer content te creëren voor de headset.

Meta zal moeten concurreren met onder andere de Hololens, de headset van Magic Leap en de deze week aangekondigde headset van Fraunhofer.

img_5236

Kickstarter

Meta is overigens begonnen als een Kickstarter project. Voor de eerste versie van de headset haalde het bedrijf 200.000 dollar op via crowdfunding.

Volgens Meta hebben inmiddels meer dan 1500 ontwikkelaars en bedrijven toegang tot het ontwikkelingsplatform van het bedrijf. Onder andere Arup, SalesForce en SimX zouden het platform gebruiken.