Steadicam Volt: betaalbare steadycam voor je smartphone

De steadycam kennen we al uit de filmindustrie met ongerepte tracking shots in films als bijvoorbeeld Rocky. Maar nu kun je ook steady filmen met je smartphone. Tiffen heeft de Steadicam Volt gelanceerd, in het kort gezegd een stabilisator voor je smartphone video’s.

De steadycams die worden gebruikt op de opnamesets van films zijn vaak erg groot en onhandig. De Steadicam Volt is klein en compact, zeer geschikt voor particulier gebruik. De stabilisator kan zelfs helemaal opgevouwen worden naar een grootte dat hij gemakkelijk in je zak past.

Steadicam Volt

Sport en Movie Mode

De Steadicam Volt kan iPhones en Android-smartphones dragen van 100 tot 200 gram en van 50 tot 80 mm breed. In de bijbehorende app wordt beschreven hoe je met de Volt moet balanceren en je kunt meerdere standen gebruiken, zoals de Sport Mode die assisteert in snelle bewegingen vastleggen.

Movie Mode geeft je meer vrijheid in het creëren van film achtige beelden. De batterijen van de Steadicam Volt gaat 8 uur mee, maar door de cam op een gereduceerde manier te gebruiken, verbruikt hij nauwelijks batterij.

De kleine stabilisator is minder complex dan een volledige gemotoriseerde steadicam en kost ook zeker een stuk minder geld. Voor 139 dollar heb je de Steadicam Volt al in huis. Daarentegen heb je wel enige skills nodig om de beste shots te maken. Het is dus niet zo dat de Steadicam het allemaal voor je doet.

Tiffen is op dit moment bezig met de productie van de cam en verwacht in juni 2017 beginnen met verzenden.