Apple vraagt patent aan voor randloze smartphone: Wordt dit de nieuwe iPhone 8?

Apple heeft een patent aangevraagd voor een randloze iPhone dat helemaal bestaat uit één scherm, merkt Apple Insider op. In het patent wordt verwezen naar technologie die kan worden weggewerkt in het scherm via een soort gaten. Ook camera’s en speakers worden verwerkt in of achter het scherm.

Op dit moment bevat de iPhone nog schermloze delen waar veel technologie in zit verwerkt. Onder meer speakers, camera’s, knoppen en microfoons zitten daar in verwerkt. In het nieuwe concept zit alles in het scherm.

Een deel van het scherm kan zelfs dienen als ‘raam’; een doorzichtig scherm waar je door heen kunt kijken. Augmented reality wordt veel laagdrempeliger door het gebruik van een doorzichtige iPhone waar informatie wordt getoond over de werkelijke wereld. Transparante schermen bestaan overigens al, maar een transparant smartphone scherm is nog niet uitgevoerd.

iPhone patent

All-screen smartphone

Samsung speculeert ook al over het maken van een all-screen smartphone, maar heeft nog geen patent aangevraagd. Apple was hun net een stap voor.

Daarentegen, wanneer Apple een patent aanvraagt, betekent dit niet gelijk dat Apple deze randloze, transparant iPhone gaat produceren. Het bedrijf vraagt wel meerdere patenten aan voor bijvoorbeeld een scherm dat je om je telefoon wikkelt. Sprookjesachtige concepten die vaak geen werkelijkheid worden.