Stek.io maakt open source voor iedereen toegankelijk

Als je niet heel technisch bent klinkt open source interessant, maar ook behoorlijk onbereikbaar. Startup Stek.io wil dit oplossen door de beste open source oplossingen met een klik op de knop voor je te installeren en hosten.

Het Nederlands-Griekse bedrijf wil publiceren, communiceren en samenwerken ‘kinderlijk eenvoudig’ maken. Daarbij maakt het gebruik van open source software als Ghost (blog), Discource (forum) en Hackpad (wiki).  Stek.io is een initiatief van Erwin Blom (Fast Moving Targets), Mark Pors (ex-WatchMouse) en Dimi Balaouras (ex-WatchMouse).

Het biedt ‘software as a service’ aan: de gebruiker kan vanaf 15 euro per maand met een tool aan de slag. Voor alle apps is in eerste instantie een gratis proefperiode voorzien.

Gebruikers die niet over de technische kennis beschikken om open source software te gebruiken, of het gemak zoeken, kunnen van de dienst gebruikmaken.

Zelf de controle houden

“De basis voor Stek.io ligt bij persoonlijke frustratie”, zegt Erwin Blom een een persbericht.” Hij zegt van goede software en open source te houden, maar zelf niet technisch genoeg te zijn. “Dat frustreert me.” Met de nieuwe dienst is het volgens Blom makkelijker om een forum of blog te beginnen en daar zelf de controle over te houden.