‘Streamingdienst Apple Music komt naar de Google Home’

Google Home, slimme speaker

Heb je een iOS-apparaat en een Google Home, en wil je al enige tijd naar Apple Music luisteren via de slimme speaker? Dan hebben we mogelijk goed nieuws. Volgens Macrumors komt de streamingdienst namelijk naar de Home toe.

In de iOS-app voor het managen van de slimme speaker staat Apple Music nu als een dienst die geïntegreerd kan worden. De optie werkt momenteel echter nog niet. Eerder stond Apple Music in een aparte sectie van de app, genaamd ‘gelimiteerde beschikbaarheid’.

Echo

Nu de locatie van de streamingdienst gewijzigd is, lijkt het er op dat de dienst mogelijk snel beschikbaar gaat worden voor de Google Home-apparaten. Dat zou niet heel vreemd zijn, aangezien Apple Music ook al beschikbaar is op de Amazon Echo. Daar is het mogelijk om Alexa te gebruiken om Apple Music te besturen.

Met de toevoeging van de Home is Apple Music beschikbaar op de meest populaire slimme speakers die nu beschikbaar zijn. Dat zijn de Home, de Amazon Echo en Apple’s eigen HomePod. Op de Home zijn al andere streamingdiensten beschikbaar, waaronder Spotify, Pandora, Google Play Music, YouTube Music en Deezer.