Beurswaakhond VS: ‘Elon Musk schond deal met tweet over productie Tesla’

Elon Musk had in 2018 behoorlijk wat problemen. Zo moest hij een deal sluiten met de Amerikaanse beurswaakhond SEC omdat hij had getweet dat hij Tesla van de beurs zou halen. Nu zit hij mogelijk opnieuw in de problemen vanwege een tweet. De SEC stelt namelijk dat hij die deal geschonden heeft met een nieuw bericht op Twitter, meldt Bloomberg.

De SEC heeft een rechter gevraagd om Musk op te pakken wegens het schenden van de deal. Volgens die deal moet hij toestemming krijgen van Tesla voor hij berichten kan schrijven over het bedrijf.

De tweet in kwestie is er één van 19 februari, waarin Musk zegt dat Tesla in 2019 een half miljoen auto’s zou maken. Een paar uur later zei hij dat het om ongeveer 400.000 modellen gaat.

Gevolgen

Dit kan behoorlijk wat gevolgen hebben, weet Charles Elson, directeur van de John L. Weinberg Center for Corporate Governance bij de University of Delaware. Zo kan het gebeuren dat Musk enige tijd verboden wordt om Tesla of een ander publiek bedrijf te runnen.

Er is nog geen verhoor gepland over de aanvraag van de SEC. Ook is er nog geen datum ingesteld waarop Musk of Tesla moeten reageren op de aanklacht.