Stupid Calculations: kroegpraat en berekeningen op een bierviltje gevisualiseerd

Je hebt waarschijnlijjk een variant op de volgende vraag wel eens doorgenomen met je vrienden in de kroeg: “hoe hoog zou je komen als je alle iPhone schermen in de wereld op elkaar zet?” of “Hoe lang zou je bezig zijn met het leegdrinken van een zwembad? Met een rietje?”. Je kunt je natte vinger rekenwerk nu toetsen, dankzij weblog Stupid Calculations.

Who among you haven’t wondered how many dried tears it would take to fill a salt shaker or how long it would take to sip an Olympic-sized pool through a straw?

Het is de vraag die blogger Josh Orter ons stelt in zijn eerste post, waarin hij keurig uitlegt hoe idioot het zou zijn als we echt alle iPhone-schermen in de wereld aan elkaar zouden plakken. En hoe dat er uit zou zien, zoals we hierboven zien.

Maar daar houdt het niet op. Want wat te denken van het leegdrinken van een Olympisch zwembad? Orter ging aan de slag met rietje, rekenmachine en gezonde dorst en kwam al snel op een getal: 1830 dagen. Dat is even doorwerken toch, maar het zou betekenen dat rond 2018 het bad wel leeg is.

Stupid Calculations kan in de toekomst een mooi antwoord leveren voor die belangrijke kroegdiscussies. Al moet je de posts natuurlijk wel met een flinke korrel zout nemen. Hoe groot die korrel precies moet zijn, lezen we waarschijnlijk binnenkort op de site!