De hoogtepunten van de Super Bowl kun je bekijken in virtual reality

De finale van de American footballcompetitie NFL, de Super Bowl, zal voor een deel te volgen zijn in virtual reality. Fox Sports gaat samen met het bedrijf LiveLike twintig hoogtepunten van de wedstrijd in virtual reality beschikbaar maken.

De hoogtepunten zijn te bekijken via Gear VR of Cardboard. Gebruikers zonder VR-bril kunnen ook gewoon hun smartphone gebruiken om de beelden in 360 graden te bekijken. Volgens Digital Trends maakt LiveLike voor de beelden gebruik van zes camera’s die in het stadion zijn opgehangen. Daardoor kunnen kijker vanuit verschillende hoeken de hoogtepunten bekijken.

De beelden in virtual reality zijn te bekijken via de app Fox Sports VR. Daarmee worden gebruikers in hun eigen virtuele suite geplaatst. Om de beelden te bekijken, moet je in de app wel inloggen.

De Super Bowl vindt zondag plaats in Houston, Texas. Het Nederlandse programma begint als het bij ons al maandag 6 februari is: om 0:30 uur. De wedstrijd wordt gespeeld door de Atlanta Falcons en de New England Patriots.