Moederbedrijf Mercedes-Benz gaat zelfrijdende auto’s voor Uber maken

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, gaat zelfrijdende auto’s voor Uber maken. Dat heeft de CEO van het Uber, Travis Kalanick, bekendgemaakt. De voertuigen van de Duitse autofabrikant worden opgenomen in het taxinetwerk van Uber.

Kalanick zegt dat Uber zelf geen auto’s wil maken omdat het bedrijf geen ervaring heeft met het maken van auto’s en omdat dat bovendien ‘erg moeilijk’ is. In plaats daarvan zoekt het samenwerkingen met autofabrikanten.

Hoeveel geld er met de deal tussen Daimler en het Uber gemoeid is, is niet bekend. Ook zeggen de bedrijven niets over het aantal auto’s dat Daimler voor het techbedrijf gaat maken of wanneer de eerste voertuigen de weg op moeten.

Volvo

Voor de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto’s werkt Uber al samen met Volvo. Zelfrijdende voertuigen van de Zweedse autofabrikant rijden rond in de stad Pittsburgh en de staat Arizona.

Het bedrijf wilde zijn zelfrijdende auto’s ook in San Francisco de weg op sturen, maar werd teruggefloten. Voor de testritten in Pittsburgh en Arizona rijdt het vervoersbedrijf met een omgebouwde Volvo XC90.