Swatch gaat samenwerken met Visa zodat je in 2016 kunt afrekenen met je pols

Draadloos betalen swatch

In oktober onthulde de Zwitserse horlogemaker het nieuwste model in hun assortiment, de Bellamy. Dit typische Swatch-horloge heeft een ingebouwde NFC-chip waardoor je gemakkelijk contactloos kunt betalen met je pols. Nu heeft het bedrijf aangekondigd dat het samen gaat werken met creditcardmaatschappij Visa om ook betalingen te ondersteunen in de Verenigde Staten, Zwitserland en Brazilië.

Het Bellamy-horloge is met de NFC-chip echter geen smartwatch. Het is een normaal, analoog, horloge dat dezelfde batterijduur heeft als zijn tegenhangers. De NFC-chip gebruikt geen energie en het horloge heeft geen verbinding nodig met het internet. Als je het horloge dicht genoeg tegen een betaalterminal aandrukt is het voldoende om te betalen.

Swatch Bellamy

Swatch laat weten dat consumenten het horloge in het begin van volgend jaar kunnen bestellen. Een exacte Amerikaanse prijs is nog niet bekend, maar op basis van de Chinese prijs zal het horloge ongeveer 100 dollar gaan kosten.

Enkel klanten van een Visa-kaart kunnen overigens gebruikmaken van de NFC-chip op de Bellamy en de betaalterminal moet contactloos betalen ondersteunen voor Visa-creditcards. De Zwitserse horlogemaker heeft verder weinig losgelaten over hoe het horloge beveiligd wordt, al is het sowieso moeilijk aangezien creditcards in de Verenigde Staten vaak zonder pincode worden gebruikt.