Switch lijkt goudmijn voor Nintendo: omzet stijgt met 150 procent

Nintendo Switch

De Nintendo Switch en de bijbehorende nieuwe spellen blijken een gouden zet voor Nintendo. Het bedrijf maakte vandaag zijn kwartaalcijfers bekend en de omzet steeg dit kwartaal met 150 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het verschil met vorig jaar is dus gigantisch. En dat komt simpel gezegd met name dankzij de spelcomputer. Vorig jaar was er een verlies van 24,53 miljoen yen (bijna 189.000 euro). Oorzaak? De Wii U-spelcomputer deed het ontzettend slecht. Dit jaar is er een winst van 21,8 miljard yen (168 miljoen euro). En de Switch? Die doet het goed!

4,7 miljoen keer verkocht

Inmiddels zijn er namelijk al 4,7 miljoen exemplaren van de Switch verkocht. In de afgelopen drie maanden gingen er 2 miljoen exemplaren over de toonbank. En het apparaat lijkt overal redelijk populair te zijn: van het totaal werden er 1,12 miljoen exemplaren in Japen verkocht, 1,95 miljoen in de V.S. en 1,63 miljoen in andere regio’s, waaronder Europa.

Analisten denken echter dat er minder Switches verkocht zijn dan dat er mogelijk was. De spelcomputer is namelijk sinds het begin beperkt te verkrijgen. Waren er meer te verkopen geweest, dan was de verkoop waarschijnlijk dus ook hoger.

Overigens doen ook de nieuwe spellen het goed bij Nintendo. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de best verkochte Switch-game. In totaal gingen er 3,92 miljoen exemplaren over de toonbank. Mario Kart 8 Deluxe werd 3,54 miljoen keer verkocht.