SXSW lanceert app met iBeacon-technologie

Nog ruim een week en dan barst in Austin het spektakel van South by South West, beter bekend als SXSW, weer los. Reden voor de organisatie om alvast de nieuwe app te lanceren, die deze keer gebruik maakt van Apple’s iBeacon-technologie, zo meldt The Next Web.

Naast de ‘standaard’ informatie zoals de line-up, informatie over de sprekers en video integreert de organisatie van SXSW nu ook de iBeacontechnologie in de app.

Met iBeacons kunnen programmeurs applicaties bouwen die op korte afstand kunnen communiceren met objecten in je omgeving, in dit geval smartphones met de app van SXSW. Via de 1000 iBeacons wil de organisatie haar bezoekers nog beter bedienen op het gebied van informatievoorziening.

De app, die werd ontwikkeld door Eventbase, stuurt bezoekers van het evenement push meldingen met relevante informatie. Zo krijgen bezoekers na het inchecken relevante informatie door op basis van hun locatie, waardoor zij direct weten welke activiteiten er bij hun in de buurt plaatsvinden.

Daarnaast krijgen zij ook meldingen als iemand anders bij hen in de buurt incheckt, waardoor de organisatie hoopt dat mensen makkelijker kunnen netwerken. Echter is dit nog niet alles, want de app weet ook precies wanneer er twee mensen met dezelfde interesses bij elkaar in de buurt zijn. Hierbij maakt de app gebruik van Facebook, dus je zult de app wel eerst moeten verbinden met het sociale netwerk.

Een laatste tip: je zult app wel eerst toestemming moeten geven om push-meldingen te versturen, anders zul je van een koude kermis thuis komen. De app is beschikbaar voor zowel iOs als Android.