‘T-Mobile breekt opnieuw eigen record bij snelheidstest mobiel internet’

T-Mobile heeft opnieuw het snelste mobiele netwerk van Nederland, zo blijkt uit de Ookla Speedtest Award. Het is de derde keer op rij dat de provider deze prijs wint, waarbij het opnieuw zijn eigen snelheidsrecord brak.

Voor de Ookla Speedtest Award werden 418.722 tests gedaan in de eerste helft van 2019. Alle tests werden in Nederland uitgevoerd.

Volgens de resultaten heeft T-Mobile een totale snelheidsscore van 70.79, tegenover een score van 63.77 vorig jaar. De downloadsnelheid kwam uit op gemiddeld 78,10 Mbps en de gemiddelde uploadsnelheid was 18,24 Mbps. Het bedrijf had bovendien de hoogste netwerksnelheden in grote steden als in gebieden buiten de Randstad.

Vodafone staat dit jaar op de tweede plaats met een totale snelheidsscore van 48.57, waarmee het KPN van zijn plek heeft gestoten. Vodafone had vorig jaar nog een score van 33.67 en heeft dus een flinke verbetering waargemaakt. KPN volgt met 47.99, en Tele2 staat onderaan met een score van 43.57. Deze twee providers hadden vorig jaar een score van 44.55 en 42.68.

5G

Voor T-Mobile is de test ook een extra steun in de rug bij de uitrol van 5G, vertelt Johan van den Branden, Directeur Netwerk. “We zijn er trots op dat we weer de snelste provider van Nederland zijn én dat we ook ons eigen record jaar op jaar verbeteren. Deze fantastische netwerkprestatie maakt dat we onze belofte om 5G landelijk uit te rollen in 2020 kracht bij zetten.”

De provider heeft als doel om in 2020 de eerste te zijn om een landelijk dekkend 5G-netwerk uit te rollen. De huidige netwerkprestaties zijn daar een stevige basis voor.