Fossil presenteert Gen 5-smartwatch waarmee ook iOS-gebruikers kunnen bellen

Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch

Fossil heeft een nieuwe smartwatch onthuld: de Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch. Het horloge komt met een langere accuduur en meer opties voor de iPhone. Zo is het nu voor iPhone-gebruikers mogelijk om met het horloge te bellen.

Het nieuwe horloge krijgt een speaker naast de al bestaande microfoon. Daarmee kun je bijvoorbeeld reacties van de Google Assistant horen of audio-functies gebruiken. Deze speaker is waterproof, wat betekent dat je hem ook onder water kunt gebruiken.

De speaker maakt het bovendien mogelijk om te bellen met het horloge. Dit kon vroeger alleen als je een Android-telefoon had, maar Fossil maakt dit deze herfst ook mogelijk voor iPhone-gebruikers. De functie wordt beschikbaar via een app van het bedrijf zelf. Volgens Fossil is het voor het eerst dat iOS-gebruikers kunnen bellen via Wear OS van Google.

Accu

Daarnaast is de accuduur dus verbeterd. Het horloge moet nu maar liefst enkele dagen meegaan op een enkele lading, waarbij je nog steeds functies als notificaties en de hartslagmeter kunt gebruiken.

Gen 5 Fossil Touchscreen Smartwatch

Het horloge heeft drie modi die invloed hebben op de accu. Daily Mode geeft je de meeste functies, zoals een scherm dat altijd aan staat. Met Custom Mode kun je zelf kiezen welke instellingen aan- en uitstaan. Time-Only Mode geeft je wat extra gebruikstijd als de accu bijvoorbeeld bijna leeg is, of je alleen de tijd wil zien.

Het horloge komt bovendien met meer opslag, namelijk 8 GB. Ook krijg je 1 GB aan RAM-geheugen. Door die upgrades kun je meer apps en media downloaden en worden de prestaties hiervan beter.

Kardiogram

Tot slot is er een geheel nieuwe app van Fossil die automatisch geïnstalleerd wordt: Kardiogram. Daarmee wordt de data van je hartslag omgezet in interactieve grafieken, waar je zelf activiteiten in kunt taggen. Zo zie je hoe je hartslag veranderd tijdens je nachtrust of als je een stressvolle vergadering hebt.

Daarnaast is Kardiogram te gebruiken om je data te vergelijken met miljoenen andere gebruikers. Op die manier moet je signalen van diabetes, slaapapneu en hartritmestoornissen kunnen zien.

Het nieuwe horloge is nu beschikbaar in zes kleurcombinaties van zwart, smoke en roségoud. Het horloge heeft een 44 mm grootte en kost 299 euro.