T-Mobile biedt de snelste 4G verbinding van Nederland

Terwijl we via 4G lekker Netflix zitten te streamen in de trein vergeten we nog wel eens hoe kort het eigenlijk geleden is dat we helemaal niet zo snel konden internetten op onze mobiel. En dan staat 5G zelfs al voor de deur, een bandbreedte waarmee we straks nog sneller kunnen internetten. Hard nodig trouwens, als je je bedenkt hoeveel apparaten (denk wasmachines, maar ook auto’s, bussen en lantaarnpalen) in de komende jaren allemaal nog met het internet verbonden zullen gaan worden.

Maar voor het zover is moeten we het nog met het aloude 4G doen. Al staat die ontwikkeling ook niet stil. Zo lanceerde T-Mobile als eerste Nederlandse provider onlangs 4G+ en zelfs 4,5G, waarmee nog hogere snelheden kunnen worden behaald. En dat blijkt effectief. Want volgens een recent onderzoek van OpenSignal heeft T-Mobile daarmee officieel de allersnelste 4G verbinding van Nederland.

De gemiddelde snelheid van T-Mobile over 4G bedraagt volgens het onderzoek 46,4 Mbps. Dat is flink hoger dan bijvoorbeeld Vodafone met een gemiddelde snelheid van 29 Mbps. Overigens bereikt het 4G netwerk van Tele2 in Nederland de meeste klanten: in 91,35% van de gevallen kun je gebruik maken van een snelle 4G verbinding als je Tele2 klant bent. Bij de andere providers is dit niet heel veel lager: 90,72% van de Vodafone klanten krijgt 4G en 90,09 van de T-Mobile klanten.

Opvallend is dat provider KPN in dit onderzoek op geen enkele graadmeter als winnaar uit de bus komt. Zo beschikt Tele2 bijvoorbeeld over de beste 3G verbinding van Nederland. Wereldwijd scoren de Nederlandse telecom providers overigens allemaal erg hoog: Volgens Open Signal heeft Nederland de op-vier-na snelste 4G verbindingen ter wereld. Alleen in Hongarije, Noorwegen, Zuid-Korea en Singapore zitten mensen nog net ietsje sneller op hun mobiel.