Twitter gaat populaire nieuwsberichten apart weergeven in je tijdlijn

Twitter blijft werken aan nieuwe functionaliteiten die je dagelijkse stroom van berichten overzichtelijker en aantrekkelijker moeten gaan weergeven. Vorig jaar kondigde het bedrijf bijvoorbeeld nog een aparte inbox aan voor DM’s van mensen die je niet volgt. Deze week lanceerde Twitter een functionaliteit die trending nieuwsberichten apart weergeeft op je tijdlijn in de mobiele app.

De nieuwe feature wordt blijkbaar al een tijdje getest onder een selecte groep Twitter gebruikers, maar wordt nu uitgerold naar iedereen die de Twitter app gebruikt op iOS en Android devices. Het lijkt er op dat Twitter zich met deze toepassingen weer meer wil gaan toeleggen op zijn rol als centrale nieuwsbrenger van de wereld.

In het verleden koos het bedrijf wel vaker voor deze richting, bijvoorbeeld toen het bedrijf een dedicated nieuws stream lanceerde. Toch gingen er de laatste twee jaar ook veel stemmen op dat Twitter zich beter zou kunnen ontwikkelen als messenger-achtige dienst om zo de concurrentie met WhatsApp en Facebook Messenger aan te gaan.

Het kan nog even duren voordat je de nieuwe feature ook op jouw telefoon kunt zien, zoals gebruikelijk rolt Twitter de feature steeds onder selecte groepen gebruikers uit. Je vindt de feature onder het tablad ‘search’ in de app.